Strony

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kerhokokoontuminen Studio Ullakossa

Kouvolan nukkekotiharrastajien museokorttelikierros jatkuu ja kokoonnumme 13.4 alkaen entisen apteekkimuseon vintillä, Studio Ullakon tiloissa, Varuskuntakatu 9. Studio Ullakko on valokuvaamo Kouvolan Kaunisnurmella viihtyisässä puutalossa, Kouvolatalon vieressä.




Kerhotiloihin kulku tapahtuu Studio Ullakon takapihalta sivuoven kautta. Vinttitiloihin nousevat vanhat jyrkät puiset portaat jotka saattavat asettaa haasteita ”huonojalkaisille”. Portaat ovat leveät ja kummallakin puolella kulkevat kaiteet joista saa hyvin tukea. Kerhoilemme vinttitilan toisessa ikkunallisessa huoneessa johon mahtuu noin kahdeksan (8) henkeä pöydän ääreen. Kokoonnumme näissä tiloissa harrastusmielessä n. 1-2 kertaa kuukaudessa. Näistä ajoista ilmoitellaan hyvissä ajoin ennen kerhon alkua.




Vanhassa talosssa historia ja nykypäivä kohtaavat. Täällä aika pysähtyy ja antaa tilaa luovuudelle sekä auttaa ideoitten syntymisen kiireettömässä ilmapiirissä. Tervetuloa kerhoilemaan kanssamme museokortteliin!



1 kommentti :

Maiju Karjalainen kirjoitti...

Apteekkimuseo on pappani, veturinkuljettaja August Wilhelm Lehtolaisen rakentama talo n. vuonna 1910. Hän asui talossa 10-lapsisen perheensä kanssa vuoteen 1919 asti,jolloin muutti katraansa ja vaimonsa Fannyn kanssa Jyväskylän Tourulaan, jonne myös rakensi perheelleen 2 asuintaloa samaan pihapiiriin.
Pappani oli kätevä käsistään. Hänellä oli vintissä Tourulassa puusorvi, jolla teki huonekaluja ja meille lapsille lelu nukenvanuista pikku huonekaluihin. Kaikki lelut sen ajan vaaleanvihreäksi maalattuja.Vintti oli meidän lasten leikkipaikka myös.
Voin vain kuvitella, että hänellä oli se sama sorvi siellä Kouvolan ullakolla ahkerassa käytössä.
Olen vieraillut museolla pari kertaa, viimeksi 2000-luvun alussa.
Rattoisia hetkiä ullakolla nukkekotiharrastajille!
t. Maiju Karjalainen Jyväskylä maijukarjalainen8@gmail.com

Copyright © 2014 Kouvolan nukkekotiharrastajat

Distributed By Blogger Templates | Designed By Darmowe dodatki na blogi